Video Lusuh Shahriza Mahmud

Loading...

Sunday, March 01, 2009

Riza Panjat Menara KL?


KL TOWER INTERNATIONAL FOREST TOWERTHON CHALLENGE 2009

Siapa sangka! Riza berjaya sampai ke puncak Menara Kuala Lumpur pada pagi ini, Ahad 1 Mac 2009! Mestilah naik panjat tangga, kalau naik lif hari-hari boleh buat. Hehehe! Walaupun setakad dapat medal FINISHER je tapi itu sudah cukup bermakna. Kalau nak kira..kalau adalah kategori selebriti wanita, memang top ten..;) Mungkin nombor 5 kut, tapi..menyedihkan sebab kategori selebriti dicampurkan lelaki dan wanita!

Mahu mengah nak mengejar Yasin Senario yang memang makanan dia pun! Yasin dapat tempat pertama dengan mencatat masa 28 minit. Dia dapat wang tunai RM1,000 tu! Artis wanita yang pertama sampai ke puncak ialah Farhan! Nak cakap apa kan... Dia memang ahli sukan di sekolah dulu! Awal-awal dari bawah bukit dia dah pecut!

Pagi tadi Riza memang masih rasa tak sedap badan tapi semangat yang membuatkan Riza sampai juga ke Menara KL. Kami warm up sikit-sikit dengan geng artis semua, siap buat pocho-pocho lagi. Just for fun! Enjoy! Itu yang penting.


Kategori selebriti dilepaskan terakhir sekali. Part yang memanjat bukit ni memang menguji minda dan fizikal betul! Ada yang dah give up awal-awal lagi. Bayangkan dari bawah bukit Menara KL yang dekat Jalan sultan Ismail tu. Naik pusing-pusing, pastu sampai naik tangga bergerak yang bawah, pastu baru naik tangga sebenar yang di dalam menara. Kalau ikutkan tingkat, ada 23 tapi setiap tingkat tangganya ada lebih kurang 4 kali pusingan baru dikira satu tingkat! Fuh! Jenuh juga nak kira satu demi satu!

Namun...BEST WOO!! Walaupun siap merangkak untuk sampai ke atas tapi bila dah selesai, rasa macam tak puas hati! Rasa nak naik lagi!

Riza bersaing dengan satu uncle yang cacat sebelah kakinya. Sorry, excited sangat sampai lupa nama dia tapi dia dah empat kali ( empat tahun ) berturut tak pernah miss panjat tangga Menara KL. Memang respect! Dia panjat guna tongkat lagi!

Fuhh! Baik kejap pening kepala.. Yang penting enjoy!

Sedikit info dari wikipedia:

Kuala Lumpur Tower

The Kuala Lumpur Tower (officially known as Menara Kuala Lumpur; referred later as KL Tower) is a tall tower located in Kuala Lumpur, Malaysia and was built in 1995. It is used for communication purposes and features an antenna that reaches 421 m (1,381 ft), which currently makes it the fifth tallest tower in the world.

The roof of the pod is at 335 m (1,099 ft). The rest of the tower below has a stairwell and an elevator to reach the upper area, which also contains a revolving restaurant, providing diners a beautiful view of the city.

Races are organised yearly where participants race up the stairs to the top. The tower also acts as the Islamic falak observatory to look for the crescent moon to mark the beginning of Muslim month of Ramadhan, Syawal, and Zulhijjah, to celebrate fasting month of Ramadhan, Hari Raya Aidilfitri and Aidiladha.

2 comments:

aku paranoia said...

tahniah kak!!hehe..syabas2.. bukan senang tuh..yang berjiwa kental je bole menyempurnakan misi tu.saya da surrender awal2..:-)

Shahriza Mahmud said...

belum cuba belum tau! tahun depan try la! hehehe!