Video Lusuh Shahriza Mahmud

Loading...

Wednesday, December 28, 2011

'Actor's Camp' Penutup 2011!


ACTOR’S CAMP
@ CONGKAK PARK AND RESORT, SUNGAI CONGKAK,
HULU LANGAT, SELANGOR

JUMAAT 30 DISEMBER 2011

3.00 PM
Pendaftaran & Pembahagian Khemah

4.00 PM
Sesi suaikenal & Minum petang

7.00 PM
Break (solat, makan malam)

8.00 PM
Latihan olah tubuh & latihan persediaan vokal

9.00 PM
Pengenalan kepada dunia lakonan & improvisasi

10.00 PM
Teknik Penghayatan

11.00 PM
Bersurai

SABTU 31 DISEMBER 2011

6.00 AM
Solat Subuh

8.00 AM
Sarapan Pagi

8.30 AM
Latihan Vokal & Fizikal Dalam Sungai

9.30 AM
Latihan Pembacaan Skrip

10.00 AM
Kudapan

10.30 AM
Kajian & Penghayatan Watak.
Bagaimana ia mempengaruhi kehidupan seharian kita.

12 PM
Acara Bebas , Makan Tengahari & Solat

1.30 PM
Latihan lakon & Persembahan berkumpulan

3.30 PM

Minum petang, pemberian sijil & minum petang
& Penutup

Gotong royong membersihkan kawasan & tutup khemah.

Acara bebas & bersurai.

ALTERNATIF Tambahan RM30 Untuk Sehari Lagi...

SANTAI Malam Tahun Baru sehingga Petang 1 Jan 2012!

Confirmation: Bank In Jumlah Penuh (Bawah 15 tahun RM120, Atas 15 tahun RM150)
MAYBANK: Shahriza Mahmud
NO akaun: 514392110162

Sila email payment slip: yoriza@yahoo.com

NOTA:
1. Bayaran termasuk khemah, tapak, makan, minum, sijil , workshop santai...
2. Bawa pakaian santai yang selesa untuk latihan dan mandi sungai! :)
3. Bawa 'sleeping bag' dan 'sleeping mat' kalau ada.. Boleh digantikan dengan comforter saja.. :)
4. Selebihnya bawa barangan peribadi yang perlu seperti sabun mandi, towel dan sebagainya..

Shahriza Mahmud AFM
fdam, ppwm

FACEBOOK:
Shahriza Mahmud

Sunday, December 18, 2011

Lokasi ACTORS CAMP ~Video~


Ianya nyaman, ianya tenang, ianya mengimbau segala sudut yang terkurung di dalam jiwa usang... Segalanya berubah bila meluangkan waktu untuk menghayati alam yang memahami...

Datanglah kepadaku wahai teman...
Kita bersama menjadi tetamu taman itu...

Teman hanya perlu menyapa diri ini dan selebihnya Dia yang mengatur untuk kita... amin...

JUNIOR ACTORS CAMP bagi adik-adik yang berusia dibawah 15 tahun akan berlangsung esok dan lusa, 19 & 20 Disember bertempat di lokasi yang sama.. Congkak Park & Resort, Hulu Langat, Selangor.

Dua hari satu malam. Latihan, sijil, khemah, makan dan minum akan diberikan.

Sila hubungi 0123133224 atau mesej ke http://www.facebook.com/shahriza

TERIMA KASIH!

Wednesday, December 07, 2011

Lokasi Baru ACTORS CAMP 10 & 11 Disember




Kawasan ACTORS CAMP di ZON 5 & 6

Atas sebab-sebab kemudahan, keselesaan, kebersihan dan 'kesantaian' ;) lokasi ACTORS CAMP yang dirancang pada 10 & 11 Disember, yakni SABTU & AHAD ini telah ditukar ke CONGKAK PARK & RESORT, HULU LANGAT.

GOOGLE MAP. (3.210031 , 101.843206)


Nama Program: ACTORS CAMP
Lokasi : CONGKAK PARK & RESORT, HULU LANGAT.
Penganjur: Shahriza Mahmud
Tarikh: 10 & 11 DISEMBER 2011 ( SABTU & AHAD - 2 hari 1 malam)
Harga Pakej: RM180.00 termasuk makan, acting workshop, khemah, santai seni, sijil.

Khusus utk yang pernah mengikuti bengkel Riza, RM150 sahaja! Student SMKSI RM100 sahaja. JOM! JOM! Please confirm by tuesday kalau boleh... ;)

Untuk Tempahan sila hubungi 0123133224 / BBM 221A0549
Confirmation: Bank In Jumlah Penuh
MAYBANK: Shahriza Mahmud
NO akaun: 514392110162

Sila email payment slip: yoriza@yahoo.com

JADUAL 10 DISEMBER:

9AM : PENDAFTARAN
10AM : PEMBAHAGIAN KHEMAH
10.30AM : SUAIKENAL
11.00AM : LATIHAN VOKAL & GERAK TUBUH, PENGHAYATAN
12.00PM : MENGKAJI & MEMBINA PERWATAKAN
1PM : GOTONG ROYONG MEMASAK
2PM : MAKAN TENGAHARI & SOLAT
3PM : KAJIAN SKRIP / BREAKDOWN
5PM : MELENGKAPI WATAK
6PM : SANTAI, MASAK, MINUM PETANG :)
7PM : BREAK , SOLAT, MAKAN MALAM
9PM : MONOLOG & SANTAI
11PM : SUPPER
12PM : REHAT / TIDUR :)

JADUAL 11 DISEMBER

6AM : SOLAT SUBUH
7AM : MASAK, MAKAN PAGI, LATIHAN DALAM SUNGAI
10AM : PERSEMBAHAN PENUTUP
11AM : POST MORTEM
12PM : PENYAMPAIAN SIJIL & BERSURAI

Tuesday, December 06, 2011

Acuan


ACUAN, cuma sebuah bekas untuk meyimpan ilmu yang diterima. Isinya harus dicurah ke atas kanvas segar bagi melakar corak yang baru. Jika ACUAN tidak membenarkan corak kreatif tersebar, maka salahlah tapak ACUAN yang disediakan. ACUAN asli tidak mungkin membenarkan otak hijau mendap menjadi ACUAN yang dipateri mati. ~ Shahriza mahmud ~

Saturday, December 03, 2011

Jom Camping! 10 & 11 Disember, ACTORS CAMP @Hulu Langat!

Dua dalam satu perkhemahan yang bakal menjanjikan banyak perkara yang boleh didapati dalam satu pakej bagi anak seni yang bergelar pelakon ataupun yang baru bergelar pelakon mahupun yang sedang berjinak-jinak di dalam dunia seni yang begitu indah ini.

Ok, perkhemahan ACTORS CAMP ini akan menyingkap tabir penghayatan yang harus ada bagi seorang pelakon. Dari asas yang diperlukan oleh semua pelakon sehinggalah kepada kajian watak sehingga kepada santai lakon yang memberi peluang kepada anda mendekati alam. Silaturrahim akan lebih dekat, maka penghayatan lakonan tidak akan kekok. Di sini bermulanya satu titik baru bagi kita semua.

Bawa apa saja karya yang anda ada. Puisi, skrip, lagu dan apa saja yang berkaitan seni. Kita kongsi di alam seni yang tiada sempadan selama 2 hari 1 malam!

Saya Shahriza Mahmud bersama Saddiq Raffali akan memberikan segala ilmu yang mahu kami curahkan setakad termampu dibatasi waktu yang suntuk.

Kita akan masak bersama2 dan saya sendiri bersama suami Saddiq Raffali akan menyediakan masakan istimewa untuk kita santap bersama. :)

Nama Program: ACTORS CAMP
Lokasi : KINGFISHER CAMPSITE, HULU LANGAT
Penganjur: Shahriza Mahmud
Tarikh: 10 & 11 DISEMBER 2011 ( SABTU & AHAD - 2 hari 1 malam)
Harga Pakej: RM180.00 termasuk makan, acting workshop, khemah, santai seni, sijil.

Khusus utk yang pernah mengikuti bengkel Riza, RM150 sahaja! Student SMKSI RM100 sahaja. JOM! JOM! Please confirm by tuesday kalau boleh... ;)

Untuk Tempahan sila hubungi 0123133224 / BBM 221A0549
Confirmation: Bank In Jumlah Penuh
MAYBANK: Shahriza Mahmud
NO akaun: 514392110162

Sila email payment slip: yoriza@yahoo.com

JADUAL 10 DISEMBER:

9AM : PENDAFTARAN
10AM : PEMBAHAGIAN KHEMAH
10.30AM : SUAIKENAL
11.00AM : LATIHAN VOKAL & GERAK TUBUH
12.00PM : PENGHAYATAN 1
1PM : GOTONG ROYONG MEMASAK
2PM : MAKAN TENGAHARI & SOLAT
3PM : MEMBINA PERWATAKAN
5PM : PEMBAHAGIAN KUMPULAN PERSEMBAHAN
6PM : LATIHAN BERKUMPULAN, SANTAI, MASAK, MINUM PETANG :)
7PM : BREAK , SOLAT, MAKAN MALAM
9PM : PERSEMBAHAN BERKUMPULAN
11PM : SUPPER
12PM : SANTAI / REHAT / TIDUR :)

JADUAL 11 DISEMBER

6AM : SOLAT SUBUH
7AM : MASAK, MAKAN PAGI, LATIHAN DALAM SUNGAI
10AM : LATIHAN & PERSEMBAHAN PENUTUP
11AM : POST MORTEM
12PM : PENYAMPAIAN SIJIL & BERSURAI


Wednesday, November 09, 2011

UJIBAKAT, Promosi, Ruang Niaga di Karnival Bolasepak Alor Setar 18 & 19 November

ATTENTION ORANG UTARA!
Salam and good day to all! I will be in Alor setar on 18 & 19 November 2011 for 'Karnival Bolasepak' at Stadium Darulaman.

Kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai UJIBAKAT seni ( meliputi lakonan, nyanyian, seni bela diri, peragaan (modelling) dan apa saja bakat yang anda ada, sila berkunjung ke tapak karnival=BOOTH ARTIS di PERKARANGAN STADIUM DARULAMAN.

Sila bawa profile dan gambar-gambar yg telah dicetak bersekali dengan profile anda. Bersedia dengan keberanian diri dan buat sedikit kajian dan latihan sebelum hadir ujibakat kerana ianya dapat membantu anda.

UJIBAKAT akan diadakan pada 18hb JUMAAT sekitar jam 3 petang sehingga 7ptg. Ujibakat akan dikendalikan oleh saya sendiri dibantu oleh Saddiq Raffali dan Am Raja Lawak.

Untuk hari SABTU 19 November, UJIBAKAT akan bermula mulai jam 10 pagi hingga 3 petang. Pada jam 8 malam, mini konsert persembahan artis akan diadakan selama sejam sebelum Pertandingan Akhir Bola Sepak di Stadium Darulaman. Saya bersama suami, Saddiq Raffali dan Am Raja Lawak akan mengacarakan persembahan. Antara artis yang akan membuat persembahan ialah Jamal Abdillah, Rash Alleycats, Faraa Nora safwan IK3 dan Nurul IK2.

Sekiranya hasil dari UJIBAKAT menemukan bakat yang benar-benar bagus dan layak, Insyaallah anda akan saya bawa ke pentas stadium bersama artis-artis lain!

Semua yang menghadiri UJIBAKAT (jika terpilih) akan mendapat 'keistimewaan' bagi setiap kali Bengkel Seni yang diadakan oleh saya bersama Mastershot Event & Talent Management. Bukan itu saja, setiap bakat yang mempunyai kriteria yang diperlukan bagi setiap pengambaran akan dihantar untuk 'private audition' bagi setiap produksi kendalian saya.

Pendaftaran untuk bengkel Senilakon dan Penulisan Skrip juga akan dibuka di tapak Karnival.

Kepada artis-artis baru dan lama yang ingin membuat promosi lagu/CD/filem/drama dan sebagainya sila hubungi saya. Jika bersesuaian dan bertepatan, ruang masa akan diberikan untuk memperomosikan karya seni anda di BOOTH ARTIS.

Bagi anda yang ingin menyewa tapak niaga, ruang sewa masih dibuka untuk 20x20, 20x10 dan 10x 10.

Segala pertanyaan sila hubungi 012 3133224 atau mesej saja di sini atau email/inbox di: shahriza@facebook.com ATAU yoriza@yahoo.com TETAPI TOLONG BACA dengan teliti maklumat yang telah diberikan di sini. Jangan bertanya soalan yang telah ada jawapannya.. ;) peace..

TERIMA KASIH!

Wednesday, November 02, 2011

Intensive Acting Workshop (Characterization)

@Pinggiran Ukay, Kuala Lumpur. 30th October 2011. 10am-10pm.
Students: Akmal, Hazwan, Fida, Farid, Jojo.














Pujuk Memujuk

Kencang skala nafas tidak menentu,
terhasil rajuk denyut jantung melulu.
Hati sering menguji resah minda,
jiwa mengalah demi nadi terus bernyawa.

Shahriza MAHMUD
Rabu 2 Nov 2011
BAKL

Monday, October 24, 2011

Kunci Hati

~ Apabila tercetus kegelisahan maka tercoretlah sesuatu. Tatkala diberi keriangan, pasti terucap di jernih mata lantas senyuman kepuasan terjelma tanpa dipaksa. ~ Shahriza Mahmud, 24 Oktober 2011.

Hari ini, kurang lebih 15 jam sebelum memasuki hari baru yang telah melahirkan Riza dari rahim ibu Riza, Hajjah Hindun Haji Mohd Darus pada 25 Oktober, jam kurang lebih 10 malam, menjangkau usia baru kelahiran Riza, Riza menyedari sesuatu.

Setelah sekian lama hidup dengan penuh kejujuran dan keikhlasan memberi apa yang ada dijiwa ini sejujur hati, hanya dengan mengharapkan secubit bahagian rezeki Allah yang telah dijanjikan oleh bibir manis manusia tanpa banyak bersoal, HARI INI Riza belajar satu perkara besar.

Kejujuran sentiasa dipertikai. Keikhlasan tidak dipedulikan. Apabila manusia berselindung disebalik kecelaan, maka mereka akan mengambil kesempatan, mereka akan mempergunakan kita seolah hidup kita ini bertuhankan mereka.

Riza berikan keikhlasan, mereka permainkannya. Riza curahkan tenaga, mereka rakus mempergunakannya. Riza tabur kepercayaan, mereka rosakkannya.

Sedih? Ya. Sebagai insan normal, sudah tentu kecewa dan lara tetapi dari kehibaan itu, timbul satu penemuan. LEBIH BAIK berlaku jujur dan ikhlas selamanya walaupun berjuta kali Riza terkena, kerana itu adalah cara terbaik yang Allah s.w.t berikan agar kita lebih mengenali hati budi jelmaan manusia yang berada di depan mata.

Tak perlu lagi kita menduga, tak payah berteka-teki, kerana Allah telah tunjukkan tanpa perlu kita merenung lama-lama apa yang tersirat di hati mereka. Jika berlama, maka bakal berpanjangan hiba yang akan Riza seret dan junjung mala petaka sampai bila-bila.

TERIMA KASIH ALLAH. Rahsia nikmat itu milikMU jua. Kunci hati pintu yang entah ke berapa kutemui hanya hari ini. Dulu ianya samar, kini jelas kunci itu di telapak tanganku. Akan kugenggam buat membuka pintu seterusnya dengan izinMU jua. TERIMA KASIH.

Alhamdulillah.

Shahriza Mahmud.
24 Oktober 2011.
9.57a.m. BAKL.

Thursday, October 20, 2011

Production Assistants Needed (Docudrama)

Disamping beberapa watak yang dicari *sila rujuk posting pencarian talent untuk Docudrama*, saya juga perlukan beberapa Production Crew untuk pengambaran Docudrama yang akan bermula pada 25 Oktober (SELASA). Anggaran durasi pengambaran ~ 6 hari.

1. SEORANG General Production Assistant yang mempunyai pengalaman sekurang- kurangnya sebagai Assistant Production Manager.

2. SEORANG Assistant Propsman.

3. SEORANG Jurusolek cum wardrobe.

4. SEORANG Driver / Runner.

SHOOTING DATE: 25 OKTOBER - SELASA ini.

BERMINAT, sila hadir temuduga:

DATE:
22 . 10 . 2011 (SATURDAY)

TIME:
9AM

LOCATION:
UNIT 1113 & 1111,
ARAS 1, BLOCK 11.
INTEKMA Resort & Convention Centre
Persiaran Raja Muda, 40000 Shah Alam
SHAH ALAM.

CHECK OUT GOOGLE MAP BELOW.

Call this number if you can't find INTEKMA RESORT:
03-5522 5000 (Do not ask about interview)

ANY INQUIRES about interview, email:
yoriza@yahoo.com
OR call: 012 6161418

GOOGLE MAP:
http://maps.google.com.my/maps/place?cid=16871416278646187274&q=intekmaresort&hl=en&cd=1&cad=src%3Appiwlink&ei=o9-eTv65GYmskAWu85Qq&dtab=2

Wednesday, October 19, 2011

Calling Actors! AUDITION for Docudrama..


ONLY FOR MALAY TALENT
SHOOTING DATE: TUESDAY 25th October 2011 (6 Days)

1. TWO FEMALE MODELS / ACTORS :
ANY AGE, as long as you look like early 20's.
LONG HAIR - SLIM - TALL - GOOD ACTING SKILL - ABOVE 5' 4"

2. ONE FEMALE ACTOR:
ANY AGE, as long as you look like 20's.
SHORT HAIR - SLIM - TALL - GOOD ACTING SKILL - ABOVE 5' 4"

3. ONE FEMALE ACTOR:
ANY AGE, as long as you look like early 20's.
GOOD ACTING SKILL , RUGGED.

4. ONE FEMALE ACTOR : BERTUDUNG & cute :)

5. FOUR MALE ACTOR : ANY AGE.

6. ONE MALE TEENAGE ACTOR: AGE BELOW 17, smart.

AUDITION DATE:
22 . 10 . 2011 (SATURDAY)

TIME:
10AM - 1PM
2PM - 5PM

LOCATION:
UNIT 1113 & 1111,
ARAS 1, BLOCK 11.
INTEKMA Resort & Convention Centre
Persiaran Raja Muda, 40000 Shah Alam
SHAH ALAM.

CHECK OUT GOOGLE MAP BELOW.

Call this number if you can't find INTEKMA RESORT:
03-5522 5000 (Do not ask about audition)

ANY INQUIRES about audition, email:
yoriza@yahoo.com
OR call: 012 6161418

GOOGLE MAP

Tuesday, October 04, 2011

FarraNora Safwan (IK3) Masuk Studio

Buat julung kalinya dalam tersipu-sipu, FarraNora Safwan melangkah menjejaki tangga studio. Semakin membesar dia, semakin pemalu pula anak Pak Safwan ni. Dulu, kurang lebih 5 tahun lepas, FarraNora cukup ranggi dan 'banyak cakap'... ;) Agaknya bila dah semakin kenal dunia seni, FarraNora mula terasa betapa kecilnya dirinya. Baguslah begitu. Perkara utama yang paling Riza takuti ialah, bilamana seseorang artis baru mula lupa diri... Minta simpang lah ye.. InsyaAllah, kalau FarraNora serius untuk terus melangkah menuju impian yang nyata, dia harus banyak belajar dan mengenali dunia sebenar...

Oleh kerana tidak mahu bakat yang sedia ada pada FarraNora hilang begitu sahaja, Riza mengambil inisiatif untuk menggunakan sebahagian rezeki shooting 'Suci Seorang Nur' yang baru saja tamat pengambaran untuk memulakan langkah awal FarraNora. Dengan kerjasama Ayez Shaukat Fonseka, kami berkolaborasi untuk menghasilkan sebuah lagu yang berentak rancak dan penuh dengan semangat. Tajuknya akan Riza umumkan nanti tapi singkatannya ialah P.I. Studio ditempah, maka bermulalah proses rakaman lagu 'single' terbaru dan pertama dari FarraNora Safwan!

Riza senantiasa mengharapkan yang terbaik buat FarraNora. Riza nak tengok FarraNora berjaya, Riza mahu mak dan ayah FarraNora sentiasa tersenyum dan puas dengan segala usaha mereka selama ini yang tidak pernah jemu memberi dorongan dan bertungkus lumus memastikan kejayaan FarraNora.

Jika segalanya berjalan lancar, InsyaAllah akan Riza adakan majlis doa selamat bersekali dengan pelancaran lagu pertama FarraNora di Kuala Lumpur. Cadangannya secepat mungkin namun selewatnya awal tahun 2012 InsyaAllah.

Kami hanya perlukan sokongan yang berterusan dan tidak berbelah bagi dari para rakan yang dikasihi! Doakan kejayaan TEAM FarraNora! Amin....

PS: FB FAN PAGE FARRA
http://facebook.com/FarraNoraSafwan

Sunday, October 02, 2011

FarraNora Safwan (IK3) @Majlis Raya KIIC ~ Video ~


24 September 2011, FarraNora turut serta beramal sempena Majlis Hari Raya Pertubuhan Kanak-kanak Insan Istimewa Cemerlang, Sungai Buaya. Beberapa hari sebelum masuk studio rakaman single terbaru FarraNora! :) Enjoy!

PS: FB FAN PAGE FARRA telah ditukar kepada:
http://facebook.com/FarraNoraSafwan

Jemputan majlis hubungi: 012 3133224 / 012 6161418 / 016 3626 323
FACEBOOK FarraNora

Friday, September 30, 2011

Video Majlis Amal Raya


Video Montage sewaktu Majlis Aidilfitri Pertubuhan Kanak-kanak Insan Istimewa Cemerlang (PKIIC), Sungai Buaya, Rawang, Selangor.

Majlis Amal Raya Bersama Pertubuhan Kanak-kanak Insan Istimewa Cemerlang (PKIIC)

Agak lama Riza tak dapat update blog (kurang lebih sebulan) :). Bila tak update maknanya cuma ada dua perkara yang selalu menghalang, samada agak sibuk dengan tugasan atau line internet teruk. :) Alhamdulillah kali ini bukan disebabkan line internet tapi disebabkan kesibukan menulis skrip, shooting dan mengendalikan beberapa majlis.

Terima kasih tidak terhingga kepada beberapa orang artis yang sudi hadir dan menghiburkan anak-anak istimewa ini tanpa langsung memikirkan soal imbuhan. Antaranya Liza Abdullah, Am Raja Lawak, Farra IK3, Sofian Pilih Kasih dan Mahmud Ali Basha. Jutaan terima kasih kepada Encik Abd Halim Abd Aziz dan isteri, Pengerusi dan Pengasas Rumah PKIIC yang membuka ruang buat kami bersama meraikan anak-anak di sana.

Majlis anjuran PKIIC mendapat sumbangan makanan dan juadah untuk 2,000 pengunjung dari pembekal mesin air Oksigen O2Plus. Difahamkan makanan habis semuanya! Alhamdulillah... :) Kerjasama diterima dari Selangor FM yang menjadi penyiar rasmi bagi hebahan dan acara pentas. Riza tak nak ngomel banyak sebab ada banyak lagi gambar dan video nak diedit..so.. tataplah gambar-gambar sekitar Majlis bersama anak-anak istimewa di Sungai Buaya pada 24 November 2011 bermula jam 2 hingga 5 petang.

Saddiq Raffali & Am Raja Lawak sedang berbincang dengan serius..hahaha! :) Konon tengah plan nak nyanyi dan buat gimik apa di atas pentas.

Liza Abdullah kalau pasal posing....! hehe! Jangan maraaa... Dia dan Mahmud Ali Basha memang sporting...

Persembahan Nasyid dari anak-anak PKIIC...

Comel dan berbakat sungguh anak-anak ini...


Eh eh? Menari jugak ke?Tak lah... Ini gambar candid, adik ni tengah berjalan tapi nampak macam menari kan? ;)

Akak ni nak menari sama ke? ;)

Alah tomei-tomei adik-adik ni... :)

Bakal YB Rahman Pelancongan Pintar sibuk ke buat-buat sibuk? hahaha! :p

Adik ni nak duit raya ke? :)

Kaunter Pendaftaran Tetamu

Bukan main khusyuk lagi adik-adik ni tengok persembahan pentas... :)

Adik-adik manis yang sama-sama menghulurkan tenaga menjayakan majlis bersama anak-anak PKIIC..

Sunday, September 11, 2011

Tarikh Tutup Pengacara Pelbagai Bangsa

Makluman, video terakhir untuk audition pengacara Remaja Pelbagai Bangsa telah ditetapkan pada 13 September, SELASA. Selepas tarikh tersebut pemilihan akan dibuat.... Sekiranya pihak TV tidak menerima mereka yang dipilih, maka pemilihan seterusnya akan diadakan.

TERIMA KASIH.

Tuesday, September 06, 2011

Mencari Pengacara Pelbagai Bangsa


Salam semua! Masih lagi dalam mood raya? ;) Syawal sebulan, pasti banyak rumah terbuka di Kuala Lumpur. Ok, hari ni Riza sedang mencari PENGACARA yang berbakat yang boleh dibentuk untuk satu program 'Majalah' sebanyak 13 episod yang memerlukan 3 orang pengacara dari pelbagai bangsa. Tidak kira perempuan atau lelaki, yang TERBAIK sahaja akan dipilih.

Umur? Jika anda rasa anda masih berwajah comel dan remaja, boleh saja! ;) Untuk itu proses pemilihan memerlukan:

1. Peringkat pertama: Sila rakam demo anda menggunakan video (boleh saja menggunakan kamera telefon). PERKENALKAN diri dan persembahkan / acarakan dialog di bawah. Sebaik-baiknya hafal dan rakam. Boleh dibuat dengan pelbagai gaya dan cara.

"Adiguru Kraf ialah seseorang yang diberi penghormatan dan pengiktirafan oleh Kerajaan Malaysia sebagai seorang tokoh / master craftsmen setelah mereka menepati kriteria-kriteria seperti berikut:- Mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang tinggi dalam bidang kraf kepakarannya atau ahli di dalam seni kemahiran ketukangan, penciptaan, penggubahan produk dan pengeluaran barangan kraf warisan bangsa Malaysia. Memainkan peranan penting dalam usaha memulih dan memelihara seni kraf warisan. Bersungguh-sungguh menurunkan kemahiran kepada kumpulan pelapis agar seni kraf warisan berkenaan mempunyai kesinambungan. Kreatif dan inovatif dalam usaha memaju dan meningkatkan kualiti produk kraf yang dihasilkan."

2. Hantar rakaman anda / EMAIL SATU COPY ke yoriza@yahoo.com , SATU COPY ke shahriza@facebook.com dan UPLOAD SATU COPY ke MASTERSHOT facebook page.

3. Untuk setiap EMAIL yang dihantar WAJIB disertakan:

a. NAMA PENUH
b. NAMA FACEBOOK
c. UMUR
d. NOMBOR TELEFON
e. ALAMAT EMAIL
f. BEBERAPA KEPING GAMBAR TANPA CERMIN MATA!

PLEASE TAKE NOTE:
***VIDEO UPLOAD ke MASTERSHOT tidak perlukan semua maklumat di atas!***

4. Jika terpilih untuk PERINGKAT KEDUA, anda akan dimaklumkan dan akan dipanggil untuk ujibakat di STUDIO.

5. TARIKH TUTUP:
URGENT! ANYTIME FROM NOW!

TIPS:
1. Hafal bahan yang diberikan.
2. Ceriakan wajah anda! ;)
3. Gunakan sedikit solekan.
4. Rakam dalam cahaya yang terang.
5. Rakam di luar, seperti taman dll.

PERHATIAN!
SILA BACA SEMUA MAKLUMAT YANG DIBERIKAN DENGAN TELITI SEBELUM BERTANYA SOALAN YANG SUDAH ADA JAWAPANNYA.

TARIKH SEBARAN:
6 SEPTEMBER 2011
MASTERSHOT Event & Talent Management