Video Lusuh Shahriza Mahmud

Loading...

Thursday, January 29, 2009

Kesedihan..


Kadangkala aku bersedih tak menentu bila kucuba mententeramkan diri apabila terasa bidasanku menyakiti hati rakan-rakan, ataupun mungkin juga bukan rakan tapi hanya sekadar insan lain yang baru kutemui samada di alam siber mahupun di alam nyata.

Pabila aku sedar secara nyata bahawa seseorang itu tak kira siapa, telah menyentuh hati atau lebih tepat mengguris hatiku, maka aku akan bertindak mempertahankan diri mahupun membalas kembali tindakannya.

Namun kenapa aku pula yang terasa bersalah dan kasihankan insan itu? Hem.. Pelik.. Lemah sangatkah diriku? Lembut sangatkah hatiku? Mungkin ianya kerana aku sayangkan insan lain sebagaimana aku sayangkan rakan-rakan yang telah lama aku kenali.. Ini adalah kerana, dengan adanya rasa kasih di dalam diriku membuatkan aku kisah dan ambil peduli..tapi jika ianya tidak dipedulikan, siapa aku untuk bertanya lagi dan berbaik sangka serta berbudi?

2 comments:

Anonymous said...

Sekadar ingat mengingatkan. Doa Qunut Nazilah

“Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolongan Mu, kami meminta ampun kepada Mu, kami memohon petunjuk dari Mu, kami beriman kepada Mu, kami berserah kepada Mu dan kami memuji Mu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuri Mu, kami melepaskan diri daripada sesiapa yang durhaka kepada Mu.

Ya Allah, Engkau yang kami sembah dan kepada Engkau kami bersalat dan sujud, dan kepada Engkau jualah kami datang bergegas, kami mengharap rahmat Mu dan kami takut akan azab Mu kerana azab Mu yang sebenar akan menyusul mereka yang kufur Ya Allah, Muliakanlah Islam dan masyarakat Islam. Hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuham, Bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.

Ya Allah, selamatkanlah kami dari segala keburukan dan janganlah Engkau jadikan kami tempat turunnya bencana, hindarkanlah kami dari segala bala kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah.”
Sumber: JAKIM
View Profile: Rantong

umi ameer said...

Hi,
i'm a fan of yours
wahhh.. congrats sekarang u dah jadi director.. salute to you.

i pun sometimes caught in these situations.. kawan kengkadang tak boleh terima, but bila dia menghentam kita... hmmm