Video Lusuh Shahriza Mahmud

Loading...

Friday, September 30, 2011

Video Majlis Amal Raya


Video Montage sewaktu Majlis Aidilfitri Pertubuhan Kanak-kanak Insan Istimewa Cemerlang (PKIIC), Sungai Buaya, Rawang, Selangor.

Majlis Amal Raya Bersama Pertubuhan Kanak-kanak Insan Istimewa Cemerlang (PKIIC)

Agak lama Riza tak dapat update blog (kurang lebih sebulan) :). Bila tak update maknanya cuma ada dua perkara yang selalu menghalang, samada agak sibuk dengan tugasan atau line internet teruk. :) Alhamdulillah kali ini bukan disebabkan line internet tapi disebabkan kesibukan menulis skrip, shooting dan mengendalikan beberapa majlis.

Terima kasih tidak terhingga kepada beberapa orang artis yang sudi hadir dan menghiburkan anak-anak istimewa ini tanpa langsung memikirkan soal imbuhan. Antaranya Liza Abdullah, Am Raja Lawak, Farra IK3, Sofian Pilih Kasih dan Mahmud Ali Basha. Jutaan terima kasih kepada Encik Abd Halim Abd Aziz dan isteri, Pengerusi dan Pengasas Rumah PKIIC yang membuka ruang buat kami bersama meraikan anak-anak di sana.

Majlis anjuran PKIIC mendapat sumbangan makanan dan juadah untuk 2,000 pengunjung dari pembekal mesin air Oksigen O2Plus. Difahamkan makanan habis semuanya! Alhamdulillah... :) Kerjasama diterima dari Selangor FM yang menjadi penyiar rasmi bagi hebahan dan acara pentas. Riza tak nak ngomel banyak sebab ada banyak lagi gambar dan video nak diedit..so.. tataplah gambar-gambar sekitar Majlis bersama anak-anak istimewa di Sungai Buaya pada 24 November 2011 bermula jam 2 hingga 5 petang.

Saddiq Raffali & Am Raja Lawak sedang berbincang dengan serius..hahaha! :) Konon tengah plan nak nyanyi dan buat gimik apa di atas pentas.

Liza Abdullah kalau pasal posing....! hehe! Jangan maraaa... Dia dan Mahmud Ali Basha memang sporting...

Persembahan Nasyid dari anak-anak PKIIC...

Comel dan berbakat sungguh anak-anak ini...


Eh eh? Menari jugak ke?Tak lah... Ini gambar candid, adik ni tengah berjalan tapi nampak macam menari kan? ;)

Akak ni nak menari sama ke? ;)

Alah tomei-tomei adik-adik ni... :)

Bakal YB Rahman Pelancongan Pintar sibuk ke buat-buat sibuk? hahaha! :p

Adik ni nak duit raya ke? :)

Kaunter Pendaftaran Tetamu

Bukan main khusyuk lagi adik-adik ni tengok persembahan pentas... :)

Adik-adik manis yang sama-sama menghulurkan tenaga menjayakan majlis bersama anak-anak PKIIC..

Sunday, September 11, 2011

Tarikh Tutup Pengacara Pelbagai Bangsa

Makluman, video terakhir untuk audition pengacara Remaja Pelbagai Bangsa telah ditetapkan pada 13 September, SELASA. Selepas tarikh tersebut pemilihan akan dibuat.... Sekiranya pihak TV tidak menerima mereka yang dipilih, maka pemilihan seterusnya akan diadakan.

TERIMA KASIH.

Tuesday, September 06, 2011

Mencari Pengacara Pelbagai Bangsa


Salam semua! Masih lagi dalam mood raya? ;) Syawal sebulan, pasti banyak rumah terbuka di Kuala Lumpur. Ok, hari ni Riza sedang mencari PENGACARA yang berbakat yang boleh dibentuk untuk satu program 'Majalah' sebanyak 13 episod yang memerlukan 3 orang pengacara dari pelbagai bangsa. Tidak kira perempuan atau lelaki, yang TERBAIK sahaja akan dipilih.

Umur? Jika anda rasa anda masih berwajah comel dan remaja, boleh saja! ;) Untuk itu proses pemilihan memerlukan:

1. Peringkat pertama: Sila rakam demo anda menggunakan video (boleh saja menggunakan kamera telefon). PERKENALKAN diri dan persembahkan / acarakan dialog di bawah. Sebaik-baiknya hafal dan rakam. Boleh dibuat dengan pelbagai gaya dan cara.

"Adiguru Kraf ialah seseorang yang diberi penghormatan dan pengiktirafan oleh Kerajaan Malaysia sebagai seorang tokoh / master craftsmen setelah mereka menepati kriteria-kriteria seperti berikut:- Mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang tinggi dalam bidang kraf kepakarannya atau ahli di dalam seni kemahiran ketukangan, penciptaan, penggubahan produk dan pengeluaran barangan kraf warisan bangsa Malaysia. Memainkan peranan penting dalam usaha memulih dan memelihara seni kraf warisan. Bersungguh-sungguh menurunkan kemahiran kepada kumpulan pelapis agar seni kraf warisan berkenaan mempunyai kesinambungan. Kreatif dan inovatif dalam usaha memaju dan meningkatkan kualiti produk kraf yang dihasilkan."

2. Hantar rakaman anda / EMAIL SATU COPY ke yoriza@yahoo.com , SATU COPY ke shahriza@facebook.com dan UPLOAD SATU COPY ke MASTERSHOT facebook page.

3. Untuk setiap EMAIL yang dihantar WAJIB disertakan:

a. NAMA PENUH
b. NAMA FACEBOOK
c. UMUR
d. NOMBOR TELEFON
e. ALAMAT EMAIL
f. BEBERAPA KEPING GAMBAR TANPA CERMIN MATA!

PLEASE TAKE NOTE:
***VIDEO UPLOAD ke MASTERSHOT tidak perlukan semua maklumat di atas!***

4. Jika terpilih untuk PERINGKAT KEDUA, anda akan dimaklumkan dan akan dipanggil untuk ujibakat di STUDIO.

5. TARIKH TUTUP:
URGENT! ANYTIME FROM NOW!

TIPS:
1. Hafal bahan yang diberikan.
2. Ceriakan wajah anda! ;)
3. Gunakan sedikit solekan.
4. Rakam dalam cahaya yang terang.
5. Rakam di luar, seperti taman dll.

PERHATIAN!
SILA BACA SEMUA MAKLUMAT YANG DIBERIKAN DENGAN TELITI SEBELUM BERTANYA SOALAN YANG SUDAH ADA JAWAPANNYA.

TARIKH SEBARAN:
6 SEPTEMBER 2011
MASTERSHOT Event & Talent Management